IN DE PERS
2023
DECEMBER 2023: IN DE KRANT!
OKTOBER 2023: TALKSHOW!
Op zondag 29 oktober organiseert OMKE JAN een bijzonder evenement samen met PETRA POSSEL: een TALKSHOW met smaakmakende gasten over lekker en goed eten. Terwijl chefs Ruben en Nathan heerlijke gerechtjes maken en serveren vertellen drie bijzondere gasten uit de culinaire wereld over hoe zij hun etende leven vormgeven en de betekenis van duurzaamheid.
GASTEN: Simone van Thull, Nadia Zerouali & Marike van der Werff.
JUNI 2021
ARTIKEL
Uitgelicht in de Libelle, in een artikel over WOORDVIS!Elke vrijdag kun je de verste Noordzeevis ophalen in de DELI – mits je besteld hebt bij WOORDVIS..
DECEMBER 2020
ZUURKOOLTEST
Het AD vroeg ons voor een zuurkool test. Kant en klare zuurkoolstamppot met worst uit de supermarkt. Wij zeiden ja natuurlijk en hadden een onwijs leuke ochtend. Niet eerder at ik om 9 uur in de ochtend zuurkool met worst maar hee, voor alles een eerste keer. Tjongejonge dat was niet alleen maar lekker wat we proefden. Eindconclusie: lekker zelf stamppot maken thuis. Of bij ons komen halen. We hebben een vega ZUURKOOLschotel met paddenstoelen en Fontina of ga je voor klassiek met puree en rookworst van Brandt & Levie of met geconfijte eendenbout?
THULL’S ZUURKOOL IN BEELD
Chef Timo de Beurs, Ard Muntjewerf en Brandt & Levie hebben een pop-up geopend in het voormalige Flo aan de Amstelstraat: CHOUCROUTERIE. Ze serveren ons favoriete wintermaal: ZUURKOOL. En rara welke zuurkool daar geserveerd wordt? Juist. THULL’S ZUURKOOL natuurlijk! Er staat een heel leuk filmpje over de CHOUCROUTERIE op FOODTUBE en de ZUURKOOL was ook nog bij 5 uur Live!
JANUARI + FEBRUARI 2020
TROUW & WINE LIFE
We hadden weer weinig te klagen over publiciteit de laatste 2 maanden. In de WINE LIFE stonden we, met naam, toenaam en foto, over de opkomst van KOMBUCHA en WATERKEFIR. Als ze in een wijnblad over deze dranken gaan schrijven dan weet je het wel! En in dagblad TROUW een fijn stuk over THULL’S in het bijzonder en in het algemeen. Van beide kwamen weer nieuwe en leuke klanten, WELKOM!
OVER FERMENTATIE
FEBRUARI 2018
OP TV! We hadden de geweldig leuke Nadia Zerouali van het programma Binnenste Buiten op bezoek, van ons mag ze elke week langskomen. We maakten THULL‘S BLOEMKOOL-pickle en Nadia maakte er een lekkere couscous salade mee.
JANUARI 2018
THULL‘S BIJ JOËL
THULL’S is dinsdag 30 januari in de uitzending van De 5 smaken van Joël. Wij zitten in de aflevering ZUUR, natuurlijk. Alhoewel ZOUT eigenlijk ook best had gekund, qua pekelen en fermenteren.
JANUARI 2018
FOOD TRENDS 2018
Hebben jullie alle lijstjes met FOOD TRENDS 2018 voorbij zien komen?
THULL‘S scoort goed zagen we! GROENTE: check. KLEUR: check. VEGETARISCH/ VEGANISTISCH: check. ALCOHOLVRIJE frisdranken:
SEPTEMBER 2017
STERALLURES
We willen niet opscheppen hoor maar we hadden serieus 4 filmploegen over de vloer de afgelopen maand. Van RTV Noord Holland tot de nationale Italiaanse TV en ook Yvette van Boven met haar crew kwamen weer langs. De WINKEL was locatie voor een interview met de wandelende encyclopedie op het vlak van conserveren: Carolina Verhoeven. Deze aflevering komt ergens in februari, we houden je op de hoogte!
En dan niet te vergeten een filmpje over THULL’S op FOODTUBE, een video kanaal van Ronald Hoeben en Harold Hamersma waar chefkoks, wijnkenners en andere professionals hun geheimen delen. Een must voor alle culinair geïnteresseerden voor top recepten en smakelijke video’s.
JUNI 2017
INTERVIEW AMSTERDAM & CO
MAART 2016
THULL’S te zien bij Koken met Van Boven!
In de zesde aflevering van het tweede seizoen van Koken met Van Boven slaat Yvette weer aan het fermenteren. Ze maakt een koude zuurkoolsalade met zuurkool van Thull’s. En met de flower sprouts van Wiel maakt ze kimchi.
In de tijd van de ontdekkingsreiziger James Cook werd zuurkool vaak aan boord meegenomen omdat het lang houdbaar was. Later kwam men erachter dat het hoge gehalte aan vitamine C in de zuurkool scheurbuik voorkwam. Simone van Thull maakt haar eigen zuurkool en geeft Yvette een flinke portie mee. De zuurkool tovert Yvette om tot een koude salade die goed samengaat met gepekeld en gerookt varkensvlees van Floris Brester van de Pasteibakkerij.