N I E U W S2020

THULL’S DELI KERSTMENU
Onze ideeën motor draaide al flink overuren.
Wij hebben eerder teveel inspiratie dan te weinig maar het is gelukt, een mooi menu met keuze uit drie VOOR- en twee HOOFDGERECHTEN, aan te vullen met soep of een kaas gang. We maken alles al helemaal voor je klaar, je hoeft alleen nog bordjes op te maken en de hoofdgerechten op te warmen.


15 MAART 2020
WIJ ZIJN OPEN !!
- We werken hygiënisch, wassen en desinfecteren onze handen
- Deurklinken en het pin-apparaat (graag pin ipv cash!) worden zoveel mogelijk schoongehouden.
- We houden 1,5 meter afstand en er is een aparte in- en uitgang gecreëerd.
- We volgen nauwlettend het nieuws en houden de adviezen van het RIVM goed in de gaten.
Mocht het niet mogelijk zijn om naar de winkel te komen dan zullen wij ons uiterste best doen om bestellingen te bezorgen! Houd onze social media en website in de gaten voor meer info de komende tijd.
WE ZIEN JULLIE GRAAG IN DE DELI!

WORKSHOP!
THULL’S | DELI geeft weer een WORKSHOP!
Dit keer op de nieuwe locatie..


FEBRUARI 2020
POP UP CHOUCROUTERIE
Chef Timo de Beurs, Ard Muntjewerf en Brandt & Levie hebben een pop-up geopend in het voormalige Flo aan de Amstelstraat: CHOUCROUTERIE. Ze serveren ons favoriete wintermaal: ZUURKOOL. En rara welke zuurkool daar geserveerd wordt? Juist. THULL’S ZUURKOOL natuurlijk!
De hele maand februari kun je er terecht op donderdag, vrijdag en zaterdagen, voor een overheerlijk drie-gangen menu.
Reserveren kan door te bellen of appen naar
06-41062231. Het zit al nagenoeg vol dus haast je!
Er staat een heel leuk filmpje over de CHOUCROUTERIE op FOODTUBE en de ZUURKOOL was ook nog bij 5 uur Live!

2019

THULL’S BEGINT EEN NIEUWE ZAAK!!!!! 2020 wordt de bom! Vanaf januari 2020 bundelen Oceaan Deli & THULL’S de krachten. Samen maken we er een spik-splinternieuwe, prachtige maar vooral lekkere zaak van:


2018
WORKSHOP WUNDERKAMMER
Wij zijn gevraagd door het bijzondere the Wunderkammer om bij hun een FERMENTATIE-workshop te geven. Een high-end bloemist en decoratiebedrijf wat modeshows, hotels en allerlei uiteenlopende evenementen van waanzinnige bloemendecoratie voorziet. Zie voor meer informatie: the Wunderkammer webshop
FERMENTING WITH THULL’Swoensdag 14 november 13.00 – 16.00 uur
1 DECEMBER 2018
THULL’S POP UP DELI: BAGELS NY-STYLE
Op zaterdag 1 december van 10 tot 14 uur is THULL’S voor één dag een NY Deli. Dan kun je bij ons terecht voor overheerlijke, echte zuurdesem bagels. Een pop up samenwerking van THULL’S en Flo’s Appetizing, een Brooklyn expat met Poolse roots (@hungryiop instagram). De bagels worden die ochtend vers gebakken, rijkelijk belegd met bijvoorbeeld gerookte vis, homemade cream-cheese en onze PICKLES ontbreken vanzelfsprekend niet. To go of uit het vuistje, straffe espresso of KOMBUCHA erbij? Wij hebben er al zin in!
2017
terug van weggeweest:
DE WORKSHOP ZUURKOOL & WATERKEFIR
We gaan zelf snijden, schaven en kneden. Witte kool, rode kool, tot we het er warm van krijgen. Je kunt een klassieke ZUURKOOL maken of wil je meer funky met rode peper en komijnzaad? Alles staat klaar in de keuken. Jij kiest, het is jouw ZUURKOOL die mee naar huis gaat!
Van dit harde werk krijgen we dorst, die gaan we lessen met WATERKEFIR. En je gaat hem zelf leren maken, THULL’S klassieker van biologische CITROENEN en gedroogde VIJGEN. Thuis hoef je de fles nog maar twee dagen te laten staan voor een heerlijk bruisende zelf gebrouwen frisdrank.
Aanmelden kan via info@thulls.nl Je krijgt dan zsm een reactie en het bankrekeningnummer waar naar het verschuldigde bedrag kan worden overgeschreven. Deelname is geldig zodra het geld is overgemaakt.

BONTE BENTHEIMER DINER
Voor het jaarlijkse Bonte Bentheimer diner 24 en 25 november in restaurant AS fermenteerde we PEER. Met wat kruidnagel en jeneverbes.
Die is een potje lekker geworden, met allemaal smaaklagen: hartig, fris, een licht zoetje en nog steeds knapperig. Die gaan samen met onze ingemaakte SPERZIEBONEN met DILLE, RODE KOOL met ZEEWIER en MOSTERD, een aantal van hun fantastische gerechten begeleiden.

AMSTERDAM KOOKBOEK
Het Amsterdam Kookboek is vorige week uitgekomen en staat vol met echte Amsterdamse gerechten. Laura de Grave sprong op de fiets en ging op pad om de gerechten te bundelden, samen met chefs en ambachtslieden. THULL‘S staat er ook in! Natuurlijk in het hoofdstuk ZUURWAREN.
In het boek staan niet alleen recepten, maar ook bijzondere verhalen over Amsterdamse lekkernijen. En natuurlijk niet te vergeten de beste adressen voor je boodschappen en avondje uiteten. Binnenkort bij ons te koop in de winkel!
STÖRRIG FESTIVAL
Komende zaterdag gaan we weer de stad uit, naar Ede dit keer. Lekker even geen stads gedoe maar een culinaire ode aan de wilde Veluwe. Speciaal voor dit wild-festival zijn er 8 topchefs aan 8 specialisten, die een passie voor het wilde thema hebben, gekoppeld. Deze koppels hebben voor het festival 16 nieuwe gerechten bedacht die in 8 kooktenten gegeten kunnen worden. We hebben het hier trouwens niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar wild is ook: al het eetbaars wat er groeit en bloeit. Wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen, fermenteren etc.


ROTZOOI FERMENTATIE-FESTIVAL ROTTERDAM
Zondag 24 september vindt HET fermentatiefestival van het jaar plaats, in het oh zo leuke Rotterdam! Dus Amsterdammers, ga de ring over en op naar Rotjeknor, het is echt de moeite waard.
Ondergetekende geeft die dag 2 workshops: WATERKEFIR & ZUURKOOL. Wil je zelf aan de slag met WATERKEFIR? Dan moet je deze workshop niet missen, alle ins and outs komen aan bod en je gaat met je eerste zelf gemaakte WATERKEFIR naar huis! Bij de ZUURKOOL-workshop maken we 2 minder gangbare soorten ZUURKOOL, eentje van SPITSKOOL en een funky roze-rode van RODE KOOL met ZEEWIER. Ik zou zeggen geef je op, schrijf je in!
Er zijn nog heel veel andere workshops te volgen die dag, van droge worst maken tot tempeh. Geen zin of tijd om een workshop te volgen en alles zelf te gaan maken, geen nood we staan ook op de fermentatiemarkt met een kraam vol PICKLES, WATERKEFIR & KOMBUCHA.
Zie voor meer informatie: ROTZOOI FERMENTATIE-FESTIVAL

ROTZOOI FERMENTATIE-FESTIVAL
Er zijn maar liefst 2 edities van het Rotzooi festival dit jaar. De eerste is op 15 juni in Amsterdam, ROTZOOI met Katz. Op deze dag maak je kennis met de fermentatiemasterhimself: Sandor Ellix Katz -de auteur van hét wereldwijde standaardwerk The Art of Fermentation- die speciaal voor ROTZOOI naar Nederland komt. De dag begint in Micropia, Artis en eindigt met een diner in Pension Homeland.
De 2e editie van het Rotzooi Festival is op 24 september in Rotterdam. Met kleine en grote producenten, een starterruilkraam, workshops, een fermentatie-battle, lezingen, fermentatiekunst, proeverijen en nog veel meer rotzooi. Dit jaar dus op de Stadsboerderij van Uit je Eigen Stad. En THULL‘S is natuurlijk van de partij!
24H OOST
We doen mee aan 24h Oost morgen van 15.00-15.45 uur, wees welkom! Voor je weekendboodschappen bij THULL’S kom je het beste voor 14 uur of na 16 uur. Tot morgen allemaal!
2016
BONTE BENTHEIMER
Bonte Bentheimer van kop tot staart – een 6-gangen diner van de Bonte Bentheimers uit eigen tuin in samenwerking met diverse specialisten zoals slager Herman Mulder, Diny & Floris van de Pasteibakkers, Simone van Thull & chef John Halvemaan.


ROTZOOI FERMENTATIE FESTIVAL
Zondag 25 september vindt het Fermentatie Festival ROTZOOI plaats van 11.00 tot 20.00 uur bij Mediamatic in Amsterdam, en THULL‘S is daar natuurlijk bij!
De auteurs van ‘Verrot Lekker’ en ‘Over Rot’ organiseren Nederlands eerste fermentatiefestival in Amsterdam. ROTZOOI is geen foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand kun je demonstraties en lezingen bijwonen en workshops volgen. ROTZOOI, een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival op een van de mooiste plekken van Amsterdam.


‘ANTS ON A SHRIMP’ – NOMA + HOTEL GOUDFAZANT
THULL‘S was gevraagd WATERKEFIR en PICCALILLY te maken voor het diner bij de première van de documentaire Ants on a Shrimp. In deze documentaire wordt het voltallige team van Restaurant NOMA gevolgd die het restaurant voor een paar maanden naar Tokio hebben verplaatst. Donderdag 1 september was de première in FC Hyena met een diner in Hotel de Goudfazant. Apetrots was THULL‘S om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Mister Redzepi himself zou ook aanwezig zijn, ware het niet dat ze vernomen hadden dat een belangrijke culinaire recensent die avond kwam eten. Redzepi moest ´s avonds terug. Gelukkig bleef zijn rechterhand achter om na afloop al onze vragen te beantwoorden. Het was een geweldige avond, alle toffe koks, wijnhandelaren, culinair recensenten, kookboekschrijvers en aanhang waren aanwezig. THULL‘S PICCALILLY begeleide een prachtgerecht van Sander Overeinder, van restaurant As en Vuurtoreneiland, zelfgemaakte lamsworst met verse capucijners. De WATERKEFIR werd geschonken bij het dessert: mout-ijs en pruimen. Een hele fijne avond en een documentaire die we iedereen aanraden te gaan zien!
2015

BONTE BENTHEIMER 2015
Het geweldige Restaurant As organiseerde het eerste weekend van november het jaarlijks terugkerende Bonte Bentheimer Kop-tot-Staart diner.
THULL‘S viel de ongelooflijke eer ten deel PICKLES, ZUURKOOL en WATERKEFIR te mogen leveren voor bij het diner. Het mag duidelijk zijn dat deze varkens een goed leven achter de rug hebben en bijzonder goed te eten kregen. Het diner was in één woord fantastisch, hoe lekker is echt goed varkensvlees in combinatie met RODE BIET-, CHIOGGIA- en GELE BIET PICKLES, gefermenteerde AUGURKEN en ZUURKOOL!
En weten jullie allemaal wel dat het aller lekkerste desembrood, gemaakt door bakker Eef van Restaurant As, dagelijks bij THULL‘S in de winkel te koop is?
DE ZUURSALON
Mediamatic organiseerde zondag 13 september de ZUURSALON en vroeg THULL‘S daar bij te zijn. Zowel op de markt op zondag als in de Talkshow aan het einde van de dag. Wat was het leuk om met zoveel gelijkgezinden, lees: zuur- en fermentatie liefhebbers, onder elkaar te zijn. We waren in goed gezelschap van DD Cordials, Karel Goudsblom, de IJsmakerij Amsterdam en vele anderen. Er werd vooral veel geproefd natuurlijk, gepraat, ideeën werden uitgewisseld en er werd aan ruilhandel gedaan (een heerlijk desembrood voor een fles WATERKEFIR).

