Simone van Thull, naamgever van THULL’S producten, houdt van eten, koken en fermenteren. Koken vanaf de basis, met een voorkeur voor eenvoudige, nederige ingrediënten, verrijkt met ingemaakte smaakmakers en fermenten. Met deze smaakmakers tover je thuis in een handomdraai een bijzondere en gezonde maaltijd in elkaar. De wondere wereld der fermentatie is eindeloos, gezond en waanzinnig interessant. Maar boven alles lekker! We delen deze liefde voor eten graag.
THULL’S maakt groente pickles, zowel op azijn als gefermenteerd (zoals ZUURKOOL en KIMCHI) én is brouwer van gefermenteerde dranken zoals WATERKEFIR en KOMBUCHA.
Te koop bij de DELI of koop / bestel onze producten bij een van onze wederverkopers / horeca: zie VERKOOPPUNTEN. Wil je THULL’S producten bestellen voor horeca en retail: zie BESTELLEN.
THULL’S staat voor ambachtelijk, lokaal, liefdevol, sociaal en duurzaam gemaakte producten.
PICKLES OP AZIJN
PICKLES van allerlei soorten kleurige groenten, zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Tafelzuur van friszuur tot zoetzuur op mooie cider- of wijn-azijn. De smaak van de groente is hier de ster van de show en wordt benadrukt ipv bedolven onder toegevoegde smaken. De PICKLES kunnen ongeopend buiten de koelkast bewaard blijven en zijn lang houdbaar. Eenmaal open, in de koelkast bewaren maar ook dan nog maanden goed! Gebruik altijd schoon bestek om de PICKLES eruit te halen en gooi het PICKLES-sap niet weg maar gebruik dit als basis voor een lekkere dressing!
FRISZUUR: chioggiabiet-pickle in cider-azijn,
bloemkool-pickle met rode peper in cider-azijn, gele wortel-pickle met knoflook & dille.
ZOET-ZUUR: gele biet -pickle met kruidnagel & piment, venkel-pickle in witte wijn-azijn, rode biet-pickle met venkelzaad & cayenne.
PICKLES zijn lekker als bijgerecht. Bij avondeten, op een broodje, op een borrelplank, in salades of zo uit de pot! BLOEMKOOL-pickle past goed bij hummus en bij gebakken rijstgerechten. RODE BIET-pickle is lekker in salades met geitenkaas en walnoten, bij linzen of bij visgerechten en GELE BIET-pickle bij Oosters eten, in salade en op de borrelplank. VENKEL-pickle doet het goed bij gerookte makreel, een vers varkensworstje, vis, of een salade met tomaat, feta en rucola.
GEFERMENTEERDE PICKLE’S vol levende melkzuurbacteriën, schep-vers of in potten uit de koelvitrine, zoals ZUURKOOL, RODE KOOL met zeewier, KIMCHI en echte PEKELAUGURKEN.
Gefermenteerde groente zijn lekker als bijgerecht! RODE KOOL met zeewier is lekker door salades, op een flatbread, met hummus of bij Bibimbap. PEKEL-AUGURKEN eet je zo uit de pot of bij een glaasje Wodka, en uiteraard op ons broodje pastrami. MIXED-pickle is lekker op de borrelplank, bij onze pita met hummus en KIMCHI is lekker op een tosti of bij rijst met gebakken ei of buikspek.
WISSELEND ASSORTIMENT
zuurkool met laurier zwarte peper & zeezout, pekelaugurken met dille, knoflook & rode peper (seizoen), rode kool met zeewier & koriander-zaad, kimchi Chinese kool, rettich & bosui en een rode peper-pasta, mixed pickles o.a. bloemkool, witte kool, rode biet, dille & knoflook, tursu Turkse seizoensgroenten-pickle
GEFERMENTEERDE FRISDRANKEN
WATERKEFIR
WATERKEFIR is een gefermenteerde, frisse, natuurlijk bruisende drank, vol levende melkzuur-bacteriën, van biologische citroen, vijgen en suiker.* Heerlijk als gezond alternatief voor frisdrank, wijn of bier. Bij de lunch, als aperitief of voor de BOB. Gekoeld bewaren en serveren.
Wij hebben twee smaken WATERKEFIR:
in flessen van 330 ml en 750 ml
• citroen & vijg •
• citroen, vijg & hibiscus •
*De toegevoegde waterkefirkorrels (goede verzameling bacteriën en gisten) eten grotendeels de suikers op en zetten dit om in natuurlijk koolzuur. De drank bevat o.a. melkzuurbacteriën en diverse vitamine B. De drank is niet gepasteuriseerd, bevat levende bacteriën (probiotisch) en kan onder de 0,5% alc. bevatten door de gisting.
KOMBUCHA
KOMBUCHA is gefermenteerde thee. Het is een frisse, gegiste, licht bruisende drank die in de verte aan cider doet denken. Vol met levende melkzuur-bacteriën. Het wordt al duizenden jaren gemaakt en nu herontdekt! . Ook hier gebruiken wij biologische thee en suiker.* Heerlijk als gezond alternatief voor frisdrank, wijn of bier. Bij de lunch, als aperitief of voor de BOB. Gekoeld bewaren en serveren.
Wij hebben drie soorten KOMBUCHA:
in flessen van 330 ml en 750 ml
• groene thee & jasmijn •
• darjeeling thee & rooibos •
• witte thee & verveine •
*De toegevoegde kombuchacultuur ofwel een SCOBY (goede verzameling bacteriën en gisten) eten grotendeels de suikers op en zetten dit om in natuurlijk koolzuur. De drank wordt allerlei gezondheids-effecten toegedicht. De drank is niet gepasteuriseerd en bevat levende bacteriën (probiotisch) en kan onder de 0,5% alc. bevatten door de gisting.
CONDIMENTEN zijn onontbeerlijk in je voorraadkast: bijvoorbeeld rozen-HARISSA of ingemaakte biologische CITROEN.
CONDIMENTEN zijn smaakmakers. Heerlijk bij kazen en charcuterie. HARISSA is lekker bij groente-tajines, couscous, een gekookt eitje en Socca. RODE WIJNGELEI bij blauw- en roodschimmel-kazen, oude kaas en bij wildpaté. CHILI JAM bij geitenkaas, bij zoete aardappel friet, een tosti of een viskoekje. Of waar jij het lekker bij vindt!
ASSORTIMENT
harissa met rozenwater, chili jam van rode peper en rode puntpaprika, ingemaakte citroen,
rodewijngelei (seizoen)
DE PRODUCTEN VAN THULL’S – HET COMPLETE ASSORTIMENT – ZIJN TE KOOP IN ONZE DELI OP DE C. VAN EESTERENLAAN 21 – 23 IN AMSTERDAM.
Wil je onze DRANKEN of PICKLES in de horeca serveren? Neem contact met ons op!